Första gången jag gjorde egen pasta. Tortillini med påhittad fyllning, faktiskt riktigt gott och inte allt för krångligt! Men gårdagens lärdom blev att jag till nästa gång ska använda mig av en bättre kavel/ pastamaskin och inte med en rund trä bit...





Ingredienser 4 personer:
Pasta
400- 500g mjöl
5 ägg
Ev. lite vatten. Beroende på hur stora äggen är och om det behövs
Fyllning
150g champinjoner
Ca 40-50g spenat
2 msk phiadephiaost
1 nypa salt
1 nypa peppar
2 sharlottenlök atl. 1 gullök
"Topping"
1 knape krasse
1 knape färsk basilika
1 knape ärtskott
50g fetaost
Ca 20g blåmögelost
1 nypa salt
1 nypa peppar
Börja laga:
1. Börja med pastan. Blanda mjöl och ägg till en smidig deg, lite mjöl i taget så att degen inte blir för torr. Tillsätt ev. lite vatten om det skulle bli för mycket mjöl.
2. Kavla ut så att den blir tunn. Lägg den utkavlade degen på en handdduk och låt stå i ca 1/2-1h. Tills den är lite torr.
3. Börja med fyllning. Stek löken i olja. Lägg i alla ingredienser i en matberedare och blanda. Se till att den inte är för rinnig, i så fall tillsätt mer spenat eller champinjoner (vad som passar dig bäst i smaken).
4. Ställ in fyllningen i kylen tills pastan är klar, så att den inte blir för varm.
5. Skär ut rektanglar i pastan, lägg en liten klick av fyllningen i mitten, pensla sidorna med lite vatten och vik ihop pastan och tryck till. För att få det att se lite snyggt ut tryckte jag med en gaffel på alla sidor.
6. Låt tortellinin ligga i ca 10 min så att dem torkar ytterligare.
7. Hacka alla ingredienser till toppingen och lägg i en bunke. Smula ner osten och rör om.
8. Koka i vatten, olja och salt i 2-3 min.
9. Servera 4-5 bitar per person (beroende på storlek) och strö över toppingen. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
4 kommentarer
Anonym
15 Apr 2014 09:51
Coooool! Jag vill ha receptet :)
MiKA
16 Apr 2014 20:15
ALLTSå hur gott det inte det där ut!!!
Anonym
16 Apr 2014 20:15
ALLTSå hur gott ser inte det där ut!!!
Nina Gustafsson
22 Apr 2014 21:00
SER FÖR JÄVLA GOTT UT!!!
Kommentera