Den här gången använde jag mig av en pastamaskin och tortellinin blev både finare och även godare. Kan även starkt rekomendera att använda chevre ost i fyllningen, den blir fast och därmed lätthanterlig. 
Ingredienser 4 pers:
 
Pasta
5 dl mjöl
4 ägg
 
Fyllning
2 st chevre bitar
Ca 200g ruccola
1-2 msk oliv olja
 
Topping
Resten av ruccola
2 tomater
1-2 gullök
 
Börja laga: 
1. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke. Mixa med mixerstav tills du får en slät massa. Tillsätt salt & peppar samt honung om önskat lite sött. Ställ i kylen
2. Blanda mjöl och ägg till smidig deg. 
3. Lägg degen på bänken och dela i 4 lika stora delar. 
4. Platta till en deg i taget och rulla genom pastamaskinen tills degen blir väldigt tunn. Gör detta med alla 4 bitar.
5. Låt torka i ca 15 minuer. 
6. Skär fyrkanter, lägg en klick av fyllningen och vik. Tryck till kanterna ordentligt och tillsist med en gaffel.
7. Värm en stekpanna med olja. Lägg i de hackade tomaterna, löken samt ruccolan. 
8. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt i tortellinisarna i det kokande vattnet. Låt koka i ca 3 minuter. 
9. Lägg upp torellinisarna på en tallrik och toppa med de bryna ruccola mixen. Toppa även med salt & peppar.

Kommentera

Publiceras ej