

Ingredienser 4 personer:
Kött
800g lammytterfilé
4 msk japansk olja
2 msk strösocker
1 msk risvinäger
1/4 tsk sesamolja
2 msk riven ingefära
3/4 dl sesamfrön (valmofrön fungerar lika bra)
2 msk rapsolja
1 kruka koriander
Nudelsallad
250g risnudlar (jag använde glasnudlar och det blev gott ändå)
1 mogen mango (frusen går bra också)
1 liten rödlök
1 röd chili
1 dl salta rostade jordnötter
Lite koriander
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk olja
1 msk riven ingefära
1/2 tsk sesamolja
1 msk hounung
1 riven limeskal
1 smk lime saft
1 msk risvinäger
Börja laga:
1. Blanda alla ingredienser till marinaden. Putsa lammfilén får eventuella hinnor och lägg det sedan i marinaden. Låt stå i kylen i minst 2h.
2. Sätt ugnen på 150 grader. Rulla köttet i sesamfrönen och bryn det rumstempererade köttet i olja kort på båda sidor. Lägg sedan köttet i en ugnsfastform UTAN marianden. Stek mitt i ugnen till 56 grader motsvarar ca 15 min.
3. Lägg i aliminiumpapper och låt vila i ca 10 min.
4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg de skurna mangobitarna, den skurna löken och den finhackade chilin i en skål. Häll av kokvattnet från nudlarna och lägg på mangoröran. Hacka jordnötter och strö på.
5. Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll dressingen över salladen precis innan servering. Häll på lite i taget och rör runt så att det blir lagom mycket. Jag använda bara hälften.
6. Häll marinaden till köttet i en stekpanna och låt sjuda i några minuter så att den tjocknat.
7. Skär köttet i tunna skivor och häll på marinaden.
8. Servera lammytterfilén tillsammans med nudelsalladen och toppa med färsk koriander. Extra salt behövs inte.
Riktigt gott faktiskt!
Recept taget från tidningen "Allt Om Mat"
2 kommentarer
Anonym
13 Apr 2014 20:49
Mycket gott var det!
Gunilla
26 Oct 2014 10:46
Japansk olja ska väl ändå vara japansk soja??
Kommentera